Ragnar Bjerkreim, født i Bjerkreim 19/4 1958, har hovedfag i musikkvitenskap fra Universitet i Oslo. Hans hovedfagsoppgave hadde tittelen «FiIm-musikkens funksjon». Det er da også som filmkomponist Bjerkreim har gjort seg mest gjeldende. Hans første suksess var musikken til filmene om «Kamilla og tyven». Hans ideal er å være en enkel komponist som ikke synes, men som desto mer skal høres. Det har han lykkes bra med så langt. Han er i dag en av våre mest produktive komponister innen film og fjernsyn, og norske seere kan til daglig høre hans introer til programmer som «Redaksjon 21», «Til debatt» og «Utenriksmagasinet».

Hans internasjonale gjennombrudd var med musikken til TV-serien om Thor Heyerdahl, «The Kon-Tiki Man». Serien ble vist i 50 land og musikken ble utgitt på BBC Records, en CD som høstet mange lovord. Bjerkreim har siden laget musikk til flere større TV-serier.

Men han har også komponert for konsertsalen, for det meste vokalmusikk. Hans største verk i så måte er «Missa Caritatis», en kirkemusikalsk reise inspirert av det kristne kjærlighetsbudskap. Messen forener gregoriansk sang, kor, gospel, rock, samtidsmusikk og jazz på en dristig og vakker måte.

Komponistens samfunnsengasjement kom også til syne i hans verk til FNs 50-årsjubileum «Musikk til en klode», en TV-produksjon hvor Bjerkreims musikk for solister og symfoniorkester ble satt sammen med bilder fra verdensorganisasjonens historie.

Bjerkreim har en rekke CD-utgivelser. Mange av dem er sound-tracks fra film og TV-serier, som har høstet til dels svært gode kritikker. Også innspillingen av «Missa Caritatis» og hans kor-CD «Gå heim og kyss din kvardag» til tekster av poeten Helge Torvund har fått god mottakelse. I tillegg har Bjerkreim skrevet teatermusikk og barne-musikaler.